U okviru priprema za podnošenje Erazmus+ projektnih prijava KA122 „Kratkoročni projekti za mobilnost učenika i osoblja,“ Uniser će organizovati informativni webinar namenjen svim zainteresovanim organizacijama. Rok za podnošenje prijava rezervisan je za sam kraj februara 2023. godine (zvanični datum još nije objavljen). 

Webinar će se održati u četvrtak 15. decembra od 15:00 do 18:00 časova, i imaće za cilj da učesnicima pruži neophodne informacije za podnošenje projektnih prijava. Online kurs odnosi se na sledeće teme:

– Uvod u Erazmus+: kontekst, ciljevi i struktura programa.

– Projekti KA122: šta su, koje su podobne aktivnosti, i kako se realizuju kada budu odobreni.

– Obrazac za prijavu: kako odgovoriti na pitanja koja postavlja obrazac, i kako se nositi sa tehničkim informacijama o popunjavanju i slanju online prijave.


Učešće je besplatno, a da biste dobili link za povezivanje na webinar, potrebno je da se registrujete popunjavanjem sledećeg obrasca za registraciju. Link će Vam biti poslat putem email-a dan pre webinara.

Pored webinara, Uniser kooperativa pruža i uslugu onlajn podučavanja za sva potrebna planiranja i izradu prijava za Erazmus+ projekte. Moguće je zakazati besplatne termine putem online kalendara na ovoj web stranici.

U sklopu svojih Webinara, UNISER nudi podršku svim zainteresovanim organizacijama i institucijama, pri pripremi i izradi zahteva za akreditaciju u okviru sledećeg javnog poziva planiranog za 19. Oktobar 2022. Godine.

Webinar se sastoji od 2 dela:

1. Uvodni deo (2 sata, na srpskom jeziku)
– Uvod i predstavljanje INTERVET WB projekta
– Pregled Erasmus + programa sa fokusom na akreditacije
– Razmena znanja i najboljih praksi u vidu razgovora sa akreditovanim školama

2. Radionica za pisanje akreditacija (1 sat, na engleskom jeziku)
– Alati i metodologije koje UNISER besplatno stavlja na raspolaganje organizacijama i institucijama u okviru podrške pri izradi akreditacija i predloga za KA1 projekte.

Webinar u trajanju od 3 sata, održaće se 9. septembra 2022. godine, od 13h do 16h, i vodiće ga tim stručnjaka projektne kancelarije UNISER.

Na ovom linku možete pristupiti registracionom formularu. Rok za prijavu je  5. septembar, a uputstvo za povezivanje na Webinar biće poslato putem email-a nakon što se period registracije završi.